cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

GPU Developer Tools

Highlighted
Journeyman III
Journeyman III

AMD ADL some functions does not work

Hello I used with amd ADL 10.0(maybe this is issue due to outdated for almost ~1 year), but my reset functions which reset gpu core,memory and fan speeds to default does not work at all, tried to debug but function return ADL_OK and no errors seems to be, but gpu is still running at my set 100% percentage

private: void SetDefaultFanSpeed(int iAdapter, int iTController)
{
//Fan Reset
ADLODNFanControl odNFanControl;
memset(&odNFanControl, 0, sizeof(ADLODNFanControl));
if (ADL_OK != ADL2_OverdriveN_FanControl_Get(context, lpAdapterInfo[iAdapter].iAdapterIndex, &odNFanControl))
{
fprintf(stderr, "Fail\n");
}
else
{
odNFanControl.iMode = ADLODNControlType:Smiley SurprisedDNControlType_Auto;
odNFanControl.iCurrentFanSpeedMode = ADLODNControlType:Smiley SurprisedDNControlType_Auto;
odNFanControl.iFanControlMode = ADLODNControlType:Smiley SurprisedDNControlType_Auto;
odNFanControl.iTargetFanSpeed = ADLODNControlType:Smiley SurprisedDNControlType_Auto;
if (ADL_OK != ADL2_OverdriveN_FanControl_Set(context, lpAdapterInfo[iAdapter].iAdapterIndex, &odNFanControl))
{
fprintf(stderr, "Fail\n");
}
else
{
fprintf(stderr, "Success: 1\n");
}
}

if (ADL_OK != ADL_Overdrive5_FanSpeedToDefault_Set(iAdapter, iTController))
{
fprintf(stderr, "Error: cannot set Fan Speed to default.\n");
}
else
{
fprintf(stderr, "Success: 2\n");
}

if (ADL_OK != ADL_Overdrive6_FanSpeed_Reset(iAdapter))
{
fprintf(stderr, "Error: cannot set Fan Speed to default.\n");
}
else
{
fprintf(stderr, "Success: 3\n");
}

if (ADL_OK != ADL2_Overdrive6_FanSpeed_Reset(context,iAdapter))
{
fprintf(stderr, "Error: cannot set Fan Speed to default.\n");
}
else
{
fprintf(stderr, "Success: 4\n");
}

if (ADL_OK != ADL2_Overdrive5_FanSpeedToDefault_Set(context, iAdapter, iTController))
{
fprintf(stderr, "Error: cannot set Fan Speed to default.\n");
}
else
{
fprintf(stderr, "Success: 5\n");
}
}

But this always returns me success both times, but gpu is still running at 100% percent, what I'm missing here?

EDIT: Added little improved version which contains ALL fan reset functions and now fails on 3 and 4, and still fans spinning at 100%

0 Kudos
Reply
6 Replies
Highlighted
Adept I
Adept I

Re: AMD ADL some functions does not work

Which cards have you tried this on ?

0 Kudos
Reply
Highlighted
Journeyman III
Journeyman III

Re: AMD ADL some functions does not work

RX550, but before windows install it worked just perfectly.

0 Kudos
Reply
Highlighted
Adept I
Adept I

Re: AMD ADL some functions does not work

Also do you see the fans speeds being set and reset in AMD settings > Wattman ?

0 Kudos
Reply
Highlighted
Journeyman III
Journeyman III

Re: AMD ADL some functions does not work

Wattman also does not reset speeds, but it shows everything ok

0 Kudos
Reply
Highlighted
Adept I
Adept I

Re: AMD ADL some functions does not work

Im pretty sure this is a bug in the AMD driver, if you need this function maybe try a different driver version.

0 Kudos
Reply
Highlighted
Journeyman III
Journeyman III

Re: AMD ADL some functions does not work

That would make sense, since I had working version with older drivers, but after reinstall+ latest update it does not work anymore

0 Kudos
Reply