cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Drivers & Software

johnhardyiv
Adept III
Adept III

[Bug] Graphic corruption w/ AA, and AF setting not recognized in Links 2003 w/ R5600XT & latest driver.

Jump to solution

Thank you devs and amdmatt, driver 20.5.1 cured 90% of the graphic corruption issues with Links 2003 and the NAVI cards as followed in this now closed thread: [Bug] Graphic corruption Links 2003 w/ R5600XT & 20.2.2 Driver 

I no longer had my 5600XT card to confirm myself, having returned it; so I bought a new one based on you and mickyfish saying it was fixed and just tried it today (XFX Thic III Pro)

Unfortunately with Anti-alias on (see settings pic) I get a white 'spike' shooting out from the golfers leg (with its own shadow?!).

Additionally, anisotropic filtering is not taking, the game does not recognize the setting is set where it does on other non-NAVI cards.  This is vitally important in Links2k3 and readily apparent in the high quality texture courses, see pic below circled for the foreground 'smudge' and really detracts.  This is the most important failing to fix.

Use Mike Jones' Pilgrim Trails for testing reference:

Course ID - 1890 

If it's any hint, the morphological anti-aliasing setting does nothing either. 

We're very close to getting this back to functioning like the non-NAVI cards.  These settings work with an RX590 and a R390 and latest driver.  Please help!

Note: Lack of AA consistency and AF look like they're happening in other older titles too based on this thread:

Anisotropic filtering under Adrenalin 2020 

Thanks -

pastedImage_5.png

pastedImage_6.png

Here is a picture of Links2K3 on the same hole and course working properly with 20.5.1 on older cards, the R390 and the RX590.  Note the difference in the greater detail of the grass in front of the tee box provided by working anisotropic filtering vs. the circled area above.

pastedImage_1.png

1 Solution

Accepted Solutions
johnhardyiv
Adept III
Adept III

Re: [Bug] Graphic corruption w/ AA, and AF setting not recognized in Links 2003 w/ R5600XT & latest

Jump to solution

Pleased to report that Anisotropic filtering not working in Links 2K3 has finally been addressed in 21.1.1. :)

Working in 2021.1.1 and 5600XT@amdmatt 

In fullscreen mode, white spike from golfer's foot.

In windowed mode, white spike from golfer's foot, no anti-aliasing.

View solution in original post

0 Kudos
17 Replies
johnhardyiv
Adept III
Adept III

Re: [Bug] Graphic corruption w/ AA, and AF setting not recognized in Links 2003 w/ R5600XT & 20.5.1 driver.

Jump to solution

Unfortunately this is still happening with 20.7.1.  Will create an updated ticket with the new bug reporting tool.

0 Kudos
johnhardyiv
Adept III
Adept III

Re: [Bug] Graphic corruption w/ AA, and AF setting not recognized in Links 2003 w/ R5600XT & 20.5.1 driver.

Jump to solution

The problems continue in 20.7.2. Report had been filed with the new tool. amdmatt

kingfish
Esteemed Contributor III

Re: [Bug] Graphic corruption w/ AA, and AF setting not recognized in Links 2003 w/ R5600XT & 20.5.1 driver.

Jump to solution

Unless you are running the game in OGL...AA and other settings have no effect. They will affect DX games only.

0 Kudos
johnhardyiv
Adept III
Adept III

Re: [Bug] Graphic corruption w/ AA, and AF setting not recognized in Links 2003 w/ R5600XT & 20.5.1 driver.

Jump to solution

AMD's Anti-aliasing and anisotropic filtering definitely are employed on this game using their respective overrides created via game profile in Adrenaline, and have for years.  It is only on the current NAVI gen cards that this behaviour is now falling down.  See the pics above with the same settings on the RX590 where it is all working properly.

0 Kudos
johnhardyiv
Adept III
Adept III

Re: [Bug] Graphic corruption w/ AA, and AF setting not recognized in Links 2003 w/ R5600XT & 20.8.1 driver.

Jump to solution

Problem continues in 20.8.1 driver. amdmatt

0 Kudos
johnhardyiv
Adept III
Adept III

Re: [Bug] Graphic corruption w/ AA, and AF setting not recognized in Links 2003 w/ R5600XT & 20.8.1 driver.

Jump to solution

Problem continues in 20.8.2 driver. amdmatt

x6205
Adept I
Adept I

Re: [Bug] Graphic corruption w/ AA, and AF setting not recognized in Links 2003 w/ R5600XT & 20.8.2 driver.

Jump to solution

Yes i can confirm this  Even on highest settings is AF not present and textures looks blurry even on short distance. Very dissapointing..

johnhardyiv
Adept III
Adept III

Re: [Bug] Graphic corruption w/ AA, and AF setting not recognized in Links 2003 w/ R5600XT & 20.8.2 driver.

Jump to solution

Problem continues in 20.8.3 driver. amdmatt

johnhardyiv
Adept III
Adept III

Re: [Bug] Graphic corruption w/ AA, and AF setting not recognized in Links 2003 w/ R5600XT & latest driver.

Jump to solution

Who marked this 'Assumed answered'.  This issue persists and has not been addressed.  Please un-flag it as 'answered'.

0 Kudos