Czy dowiedzieć czy da się wybrać jakoś jakoś wskaźniki nakładki nakładki? Chciałbym proste cztery i żadne inne - temperaturę CPU, temperaturę GPU, temperaturę pamięci GPU oraz prędkość wiatraków na GPU (tylko widoczną prędkość a pokrywa niewzajem nawzajem) jako przeźroczystą nadkamię wskaźników.
Chciałbym nawet zapytać o pamięć AMD Smart Access. Oprogramowanie mam ok, najnowsze. Mam płytę b550-plus. Mam Ryzen 9 5900X. No i tylko karta graficzna, czy jest totalny brak na świecie a nie chcę kupować kilka pokoparkowych w cenach cenach. Jedyną dobrą byłą dla mnie RX 5600XT bo wszystkie inne tak podrożały, że nie był w stanie nic kupić poniżej 1000 euro. Da się wykorzystać pamięć AMS Smart Access na 5600XT? Do może sobie jak włączę w biosie?
Solved! Go to Solution.
yes, we know, it will be easier for him to speak in our native language.
Trzeba sformatować dysk, ustawić bios w konfiguracji CSM, i zainstalować windowsa, wtedy dopiero jest możliwość ustawienia smart access. W takim wypadku jak masz obecnie, dlatego nie da się uruchomić windows i wykrywa błąd, ponieważ różni się szyfrowanie i sposób zapisu plików.
Monitor hardware.
Current options and 'how to' https://www.amd.com/en/support/kb/faq/dh3-038
Smart access jest dostępny chyba tylko dla rx6000. Jeśli się mylę i rx5000 też obejmuje ta funkcja to musisz mieć zaktualizowany bios, windows musi być zainstalowany w systemie csm, a bios ustawiony właśnie pod CSM. Wtedy dopiero jest dostępna funkcja w biosie Smart Access.
Przechodziłem przez to, musiałem przeinstalować windowsa, ustawić odpowiednio bios i dopiero finalnie wreszcie udało się uaktywnić tą funkcję w Windowsie.
Jak uaktywniłeś w Windows 10 tę opcję? Jak włączę w biosie Smart Access memory i włączę komputer to sypie mi błędem "zmiana ustawień systemowych" i dalej "Twoje ustawienia systemowe zostały zmienione, aby wprowadzić zmiany uruchom ponownie komputer" i nic się nie dzieje. Restartuję ciągle komputer i ciągle ten sam komunikat "zmiana ustawień systemowych" i nic. Nie chce to u mnie działać :<
Gdzie jest temperatura pamięci GPU? U mnie nie widać prędkości wiatraków bo zasłaniają się. Nie wiem jak pozmieniać w metric overlay :<
yes, we know, it will be easier for him to speak in our native language.
Trzeba sformatować dysk, ustawić bios w konfiguracji CSM, i zainstalować windowsa, wtedy dopiero jest możliwość ustawienia smart access. W takim wypadku jak masz obecnie, dlatego nie da się uruchomić windows i wykrywa błąd, ponieważ różni się szyfrowanie i sposób zapisu plików.