cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Drivers & Software

Highlighted
Adept II
Adept II

AMD Chipset Installer Stuck at 0% + Error 1720

Jump to solution

Hi, after a lot of problems trying to install this drivers; 1720 error, stuck at 0% and so on(although it seems to have installed anyway)

I noticed a weird thing when going thru my system and the installer package.

The installer says it installs AMD GPIO Driver 2.2.0.126.. But driver in package is 2.2.0.124... Is this an error?

And can we get to choose where to extract the drivers before installing.. I hate it when it forces itself unto C:

Oh, and how can I check what AMD Ryzen Powerplan is installed. Would be nice if the installer told what is already installed.

Update:

Checking the GPIO INF file, it says *124 aswell. Only the user is told its *126

1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Community Manager
Community Manager

Re: AMD Chipset Installer Stuck at 0% + Error 1720

Jump to solution

This issue should now be resolved in the updated Chipset driver v2.04.04.111 which you can download here

If you continue to experience the same issue with the updated driver, please provide the following information. 

  • • Motherboard make & model: ASUS Prime X370-Pro
    • BIOS version: 5220
    • Graphics card and driver version: Radeon Pro WX 7100 | Driver Radeon Pro Software for Enterprise 20.Q1.1
    • Windows version and build number: Windows 10 Pro build 18363.720
    • Anti Virus installed: Windows Defender
  • Did you uninstall the previous Chipset driver version > restart system > before installing the new Chipset Driver version?
  • A screenshot or description of the error received
  • Please also attach the log output file from the Chipset installer

View solution in original post

95 Replies
Highlighted
Adept II
Adept II

Re: Error in amd_software_2.03.12.0657?

Jump to solution

The same problem. Installed on a freshly installed Windows. Something installed, but still 0% and there is no message about a successful or failed installation with further actions. AMD how can you mess like that?

ASUS B450 TUF Pro Gaming

Ryzen 5 1600 AF

Windows 10 1909 64 bit

123.jpg

Highlighted
Highlighted
Adept II
Adept II

Re: Error in amd_software_2.03.12.0657?

Jump to solution

If it helps you can check here in Device manager;

Device manage.png

AMD GPIO is AMD GPIO Driver.

AMD PCI is AMD PCI Device Driver(all three in my case)

AMD SMBus Driver is AMD SMBUS Driver (Obvious.)

The AMD PSP Driver can be found under Security Devices.

Right Click on the device and choose properties; then choose the TAB Driver and it should say what version is installed

0 Kudos
Highlighted
Esteemed Contributor III

Re: Error in amd_software_2.03.12.0657?

Jump to solution

This previous thread at AMD Forums a two Users found a fix for that problem: AMD_Chipset_Drivers Error 1720 

Use Microsoft Uninstaller/Installer Troubleshooter (Attached to this reply for you to download if interested) and delete in the Root Directory C:\AMD CHIPSET folder.

Now see if the current CHIPSET installs without error.

0 Kudos
Highlighted
Community Manager
Community Manager

Re: Error in amd_software_2.03.12.0657?

Jump to solution

Thanks for the heads up, we're looking into this.

Can you see if disabling your anti-virus before beginning the install helps?

RayM
Highlighted
Adept I
Adept I

Re: Error in amd_software_2.03.12.0657?

Jump to solution

I have the same problem. The installer stops at 0%. Hope this will be fixed in next version

Highlighted
Journeyman III
Journeyman III

Re: Error in amd_software_2.03.12.0657?

Jump to solution

I have the same problem. The installer stops at 0%. Hope this will be fixed in next version

0 Kudos
Highlighted
Adept II
Adept II

Re: Error in amd_software_2.03.12.0657?

Jump to solution

I don't have any anti virus beside the one Microsoft provides with windows. One of my rig runs Malwarebytes anti malware, but no difference to the others without it

0 Kudos
Highlighted
Adept II
Adept II

Re: Error in amd_software_2.03.12.0657?

Jump to solution

I have the same problem. The installer stops at 0%. Hope this will be fixed in next version

0 Kudos