cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Blender Discussions

irz
Adept II

What's the hell! I can't render particles on Mac OS RPR

OS: Mac os 10.15.2

Blender 2.81a

RPR 2.2.1, just Metal 2

RX 5700 XT

See file attachment.

1. While working with simple particles (hair emitter without child simple/interpolation) the render so slooooooow that I  render something for Hollywood but not, it just simple scene!

2. When I check "child interpolation" in the children setting and set smth more than 150 for render amount my system freeze! And than restarted after ~5-9 min !!!

BTW, the same behaviour with RPR in Cinema 4D. See this post: https://community.amd.com/thread/246809 

What's the hell is that? Buffer overflow? Dead card? Dead drivers? Dead mac os? Dead AMD? This RPR absolutely not for work.

0 Kudos
8 Replies
arozghon
Challenger

Re: What's the hell! I can't render particles on Mac OS RPR

Hi! try to reproduce your issue, please try to render with the latest RPR version from the official page, because your scene works with Radeon Pro 560 GPU. Thank you

pastedImage_1.png

0 Kudos
irz
Adept II

Re: What's the hell! I can't render particles on Mac OS RPR

I use the most latest version of RPR.

I can render this scene in Windows 10 but not in the mac os 10.15.2 with 5700 XT. You render correct in terms of colours, objects & particles.

As I can understand from your screenshot you are working under Linux with 560, but it's not the same as mac os + rdna gpu.

0 Kudos
kalmdown
Adept I

Re: What's the hell! I can't render particles on Mac OS RPR

Rendered on

Mac Pro, 3.5 GHz 8-Core Intel Xeon W, 32GB RAM, Radeon Pro Vega II 32 GB w- Denoising turned on.

Screen Shot 2020-01-14 at 10.37.56 PM.png

0 Kudos
irz
Adept II

Re: What's the hell! I can't render particles on Mac OS RPR

Vega II...

It's seems smth wrong with RDNA drivers under Mac OS 10.15.2

Apple or AMD should investigate this.

0 Kudos
arozghon
Challenger

Re: What's the hell! I can't render particles on Mac OS RPR

sorry, but that's a screenshot from MacPro with Radeon Pro 560 GPU

0 Kudos
irz
Adept II

Re: What's the hell! I can't render particles on Mac OS RPR

Here is render from Windows 10 (adrenalin 20.1.1, RPR 2.2.1, Blender 2.81a, 5700 XT):

Аннотация 2020-01-15 135504.png

In all for GPU particles render:

1. MacPro + 560 (denoise OFF?) , Time: 11:41.05

2. MacPro + Vega II 32Gb (denoise ON), Time: 06:34.69

3. Windows 10 + 5700 XT (denoise ON): Time 01:21.98

4. MacOs 10.15.2 + 5700 XT: Time: no. Hardware freeze.

And again... what the hell is that???

RPR (or may be apple driver) couldn't work with sync of multiply objects? Smth. wrong with driver/RPR architecture?

AMD, please, investigate this.

0 Kudos
arozghon
Challenger

Re: What's the hell! I can't render particles on Mac OS RPR

Thank you for all the detailed information. All new information will be provided to the team

0 Kudos
frank-kalhoj
Adept I

Re: What's the hell! I can't render particles on Mac OS RPR

Hi

I have same problem, render black with Pro render, and it works with Cycles and Eevee.

Latest Add-on and latest Blender.

What to do? to make it work.

MacBookPro16,4, 8-Core Intel Core i9, 2,4 GHz

AMD Radeon Pro 5600M

0 Kudos