AnsweredAssumed Answered

Video Card not working after Windows update 8/15/2020

Question asked by shelli on Aug 17, 2020
Latest reply on Aug 18, 2020 by shelli

So, I am running

Intel Quad Core  i7-4470S  @ 3.10 GHz

16 GB RAM

Radeon RX570 Series

Win 10 Pro 

         This PC is fairly new and I don't have much on it yet . Everything was running great . Microsuc been asking me to install updates for a week , so I finally did it . This was 2 days ago on 8/15/2020 . When my pc rebooted the resolution was all wonky . As in HUGE. I just went into display and readjusted the resolution and thought the issue fixed. I been messing around online but only doing browser stuff and a browser game. Last night , I logged into Epic and it was REAL SLOW , I loaded Witcher 3. Took a good 5 minutes to load . After the game loaded , nothing moved . All commands , mouse, keys  etc took till the count of 25 to respond and I didn't know what I was going to get.  I tried restarting the game , I tried going to an earlier game save. I tried restarting computer. I checked for latest video card drivers . In the meantime I am getting a 100% CPU  reading .  I have since dumped my web cache for Epic, tried starting in admin.  I have uninstalled and reinstalled Raedon Video card  . I decided to try Steam . Same thing . 

            In Radeon properties I am getting messages .

Device PCI\VEN_1002&DEV_67DF&SUBSYS_E3871DA2&REV_EF\4&1286464&0&0008 requires further installation.

        After my last install attempt it says the device is working properly , still getting the same message as above. But BEFORE I did the re install the "working properly message" said Windows shut off this device because there is something wrong . 

     Help please. I have noticed a couple other posts with similar issues . Thank you all for your help and time . I am ASSUMING this is a conlfict with Windows and AMD , and I HOPING people are working on it !  Any reply is appreciated .

Shelli

Outcomes