AnsweredAssumed Answered

Strange crash with Win10 and Vega56

Question asked by bloris on Dec 16, 2019

Good morning,

 

I've builded a new computer but i have strange crash issues with windows 10 and i don't understand the cause. I didn't still try to install Linux, so i don't know if it could be a Win10 issue or not.

 

After i've installed Win10 successfully, i start to install drivers and apps. I wanted to testing a bit the computer so i installed games too.

The issue is the computer randomly crash with a blue screen when i'm installing apps or drivers and the error's message is always different.

These are eror's messages i remember:

  • UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP,
  • DRIVER IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
  • CRITICAL_PROCESS_DIED
  • KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED

 

Sometimes after these crashes, when i login again in the desktop i noticed some system files missing, for example Graphic Driver missing or some .sys libraries.

Soemtimes aftere there crashes, i was forced to reinstal again Win10 because i wasn't unable to boot Windows again.

 

I'm pretty lost, because i'm not able to identify the cause...i give you some specifics hoping it could be helpful

 

Hardware:

  • Asrock Phantom Gaming X Radeon RX Vega 56 8G (90-GA0900-00UANF)
  • AMD Ryzen 7 2700X (YD270XBGAFBOX)
  • Asrock X470 Master SLI (90-MXB7F0-A0UAYZ)
  • Corsair CX750M (CP-9020061-EU)
  • HyperX Predator DDR4 16 GB Kit (2 x 8 GB) 3200 MHz (HX432C16PB3K2/16)
  • Kingston KC2000 x2 250GB (SKC2000M8/250G)
  • EZDIY-FAB PCIe NVME M2 with heatsinkcooler
  • Thermaltake Versa H23 (CA-1B1-00M1NN-02)

 

OS:

  • Windows 10 Home downloaded for free by microsoft
    • I installed it in the PCI NVME M2 adapter with the heatsink

 

Drivers:

 

Notes:

  • I've put Vega in the first PCI and NVME Adapter in the second one (under it)
    • Maybe the GPU blows too much hot air? It was a bit hot when i touched it
  • I didn't still try to mvoe the M2 SSD with Win10 in the default M2port on the Motherboard
    • Maybe PCIe NVME M2 Adapter could be defective?
  • At the moment the computer has only 2 fan, default CPU Fan and default Case Fan
    • Maybe the case is too hot?
  • When Vega56 arrived with the carrier, it didn't have the seal
    • Maybe it could be defective?
  • I didn't try to install Win10 in a normal SSD
  • I didn't try to change the power supply
  • I didn't try to change the GPU
  • I didn't try to chage the cable in the computer

 

 

Thank you for your time,

Loris

Outcomes