captainstony

AMD Radeon RX 5700 XT, random no monitor signal

Discussion created by captainstony on Sep 8, 2019
Latest reply on Nov 1, 2019 by spartanaco

Hi all!

 

I am having this weird issue, it started a week ago.

Randomly the signal to my monitors cuts out, and I have to do a hard restart (using the reset button in my case does not help, I have to hold down the power button). When the signal cuts out there is first a green line or flash and then I get the no signal from my monitor.

I don't know if this is related but, sometimes when I start my pc the screen freezes on the login screen (It's not a problem with my mouse or keyboard because the time on the screen does not update). 

I bought my pc at caseking, which means I didn't assemble the pc - they did. Any ideas?

 

Thanks in advance.

 

What I tried / additional info:

- Reinstall drivers using DDU (I reinstalled the amd software adrenalin).

- This is a relatively clean install of windows (1-2 months old).

- When using FurMark GPU stress test, the black screen does not happen.

- dxdiag does not show any errors (I can post the output if asked).

- I do not have any overclock software installed.

- The crash mostly happens when I'm gaming (It crashed while playing CS:GO and MTG: Arena), but this could be a coincidence.

- Both of my monitors are basic 60HZ monitors and are connected with hdmi.

 

PC specs:

Mainboard: Gigabyte X470 Aorus Ultra Gaming, AMD X470 Mainboard

Processor: AMD Ryzen 7 3700X 3,6 GHz (Matisse)

CPU Cooler: be quiet! Pure Rock CPU-Kühler - 120mm

Memory: Corsair Vengeance LPX schwarz, Ryzen, DDR4-2400, CL16 - 16 GB

Graphics Card: ASUS Radeon RX 5700 XT 8G, 8192 MB GDDR6

Power Supply: be quiet! Straight Power 11 Netzteil, 80 PLUS Gold, modular - 750 Watt

Outcomes