cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Drivers & Software

can485
Newcomer

x570 Sistem oyunda reset atıyor

Herkese merhaba,

buradaki yabancı ve yerli tüm yazıları okudum fakat neden kaynaklanıyor bilemediğim sorunlarım var sistemim:

Ryzen 3700x

Msi x570 gaming plus

Corsair Vengeance Rgb Pro 3600mhz
850 Watt Rampage +80 Gold psu

Sapphire 5700 xt gpu

Samsung Evo Plus 970 500gb

sistem oyun oynarken herhangi bir hata vermeden resetliyor kendini bazı yerlerde pcie gen4 olduğu için denmiş gen3 yaptım anakarttan düzelmedi. sıcaklık veya psu alakalıdır diye kontrol ettim yeni psu aldım denedim düzelmedi sıcaklıklar gayet yeterli. en son burada ram yüzünden dendi 3600mhz den 3000e düşürdüm şuanda stabil fakat oyunlarda anlık takılmalar oluyor hep böylemi kullanmak zorundayım anakartım 4000mhz+ destekliyor neden böyle bir sorunla karşı karşıyayım nasıl çözerim tavsiyeniz varmı 

0 Likes
2 Replies
mstfbsrn980
Grandmaster

Merhaba,
Anakart BIOS'unu güncellediniz mi? Windows'u güncellediniz mi? RAM hızını XMP profilini kullanarak mı ayarlayıp azalttınız?
Oyun oynarken bilgisayarın kendisini kapatıp tekrar açması genelde PSU kaynaklı hatadır. Üzerinde yazan değere çok bakmadan 750W üstü kaliteli bilindik bir marka PSU almakta fayda var. Çünkü işlemci ve ekran kartına aynı anda yük bindiğinde kaliteli olmayan PSU'lar 12V yolunu stabil tutamaz ve yeterli amperi sağlayamaz. Vatan'dan aldıysanız götürün üstüne para verip başka kaliteli bir PSU alın. (8+4PIN CPU güç girişini destekleyen... Tek değil iki ekran kartı güç girişine sahip SLI desteği olan.)
Ayrıca takılmalar oluyor diyorsunuz. Genelde bu sorun 1903 kullanıcılarının başına geliyor. 1809 deneyin bence.
Ayrıca BIOS'a gidin ve fabrika ayarlarına dönün. Bilgisayar açıldıktan sonra WattMan'a gidin ve gücü -%30 yapın ve deneyin. Bu ayar PSU'ya fazla güç binmesini engelleyecek. Ve o şekilde PSU'da sorun var mı yok mu deneyin. Fabrika ayarlarına sistemi ayarladığınızda RAM problemi yaşamanız engellenecek ve sorun olduğunda da RAM ayarları sorun çıkarıyor yorumunu yapabileceksiniz.

0 Likes
can485
Newcomer

Merhaba,

anakart biosum güncel windows güncel ve 1809'da denendi farklı ve güçlü psu ile denendi wattman ve gpu ile denendi hiçbiri çözüme ulaşılamadı. fakat ram hızım 3600mhz'den 3000mhz yada 2133mhze düşünce hiçbir sorun oluşmadı birkaç gündür stabil şekilde çalışıyor bilgisayarım.

0 Likes