uranium2

R9 nano black screen

Discussion created by uranium2 on Apr 17, 2019
Latest reply on Apr 18, 2019 by uranium2

Hello,

 

Here is some context. I went cooking and when I came back my computer had a black screen, it was idling on chrome with youtube music.

 

When I restart the computer I see the BIOS, the turning logo of windows 10 but instead of getting my logging screen I get a black screen. Then few seconds later the screens says no HDMI out and restart automatically. After few restart, windows detects a failure and goes in recovery mode where it asks me to restart or reste my PC. I tried to reset, but nothing worked and it actually revert the reset.

 

I have made some testes trying to figure what is going on.

 

In my computer was a R9 Nano Saphire 4Go. I have a spare one and a R9 390 MSI 8Go too.

I tried to boot up with R9 390, it worked great. I check then Windows event viewer.

I have huge amout of "Display driver amdkmdap stopped responding" (event ID: 10016) and an other event ID between them (event ID: 10016).

 

I tried to start up with my second R9 nano, it works fine. But I don't want to use it because the whine coil is horrible on this one...

 

I tried to start them both, with the non-working one on my second PCIE 16 slot. I open up Device Manager, so windows was detecting the R9 Nano but it had the yellow exclamation mark. I deactivated the GPU and reactivate in the Device manager, it was saying the GPU was working. I could open Radeon Settings, MSI Afterburner was seing too the GPU but values didn't moved and could not read gpu temperature.

 

I tried to restart the computer with the defective R9 Nano, but it went back to black screen.

 
Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU @ 3.40GHz
AMD Radeon (TM) R9 Fury Series
16 GB
Windows 10 Version 10.0.17134
BIOS: American Megatrends Inc.
By the way, 2 days after my return policy ended 

Outcomes