AnsweredAssumed Answered

Monitors lose signal randomly

Question asked by holzkuchen on Apr 1, 2019
Latest reply on Oct 14, 2019 by -sum1-

My system:

  • RX 580 
  • Desktop
  • Windows 10 64BiT
  • Radeon Adrenalin 19.1.1
  • Display Devices
    • LCD HP Omen 25 Display, 1920x1080 @144hz DisplayPort 
    • ASUS Monitor (dont know model) 1920x1080 @60hz DVI
  • Gigabyte G1.Sniper M5 Gigabyte UEFI DualBIOS Version F7
  • CPU/APU
    • Intel i7 4770
  • Power Supply Unit  Make, Model & Wattage
    • Be quiet BQ SU7 700W
  • RAM
    • 16GB

 

Issue:

  • Monitors just show the message: „no signal“ and turn off, while the PC is still „running“.
  • By running I mean th lights are still on, fans are still on, but the sound cuts off after a few seconds and it stays like that no matter how long I let him be like that.
  • This just happens randomly, sometimes right when logging in, sometimes after I had it running for several hours
  • I uninstalled the the driver and my PC works fine. So I just resettled the PC, to fix the problem, and because I haven’t done that in a very long time. After the reset, it started again, so it was not some other software I used to have on my PC. 
  • Also have tried to downgrade my drivers, but that didn’t do anything
  • PC was running and fully functioning like this for about one year now and these problems suddenly occurred 
  • I also should add, that the PC was running fine last week, so yea, I really don’t know what I am supposed to do now

Outcomes