5 Replies Latest reply on Dec 22, 2018 4:21 AM by bolzenwerfer

    RX Vega 64 mGPU and not even one game runs without crashing in Crossfire Mode!

    bolzenwerfer

      Hi,

       

      i am very frustrated with my relativ "new" System, because of crashing and freezing all games in AMD Crossfire mode!

       

      Since i get a new RAM KIT (Corsair Vengeance RGB PRO DDR4-32000MHz CL15 16GB (2x8GB)) not even one game runs without crashing in Crossfire Mode!

       

      I tried so much! Tried older driver and now with latest! Always deinstalled with a clean way with DDU in save mode! Tried to install first one graphic card and install the driver, then plugged in the second graphic card. Sadly, but this method did not work either!

      Tested both GPU's seperatly and they are both 100% okay! No errors, artefacts, crashing or freezing, if one GPU is working! Can play no stoped and have no problems with games!

       

      I deaktivated ULPS in MSI Afterburner and made sure that the entries in the registry were also at 0! Nothing helped to solve the problem.

       

      The Graphic Cards are not overclocked and i tried to run the games with lower RAM frequency@2133MHz and without CPU OC'ing, only make sure the number goes up!

      All drivers up to date!

       

      I'm not sure anymore, but since I changed the RAM crossfire seems to stop working! Could that be possible? I mean, is it possible the RAM may be responsible for causing the crashes in crossfire mode?

      Before the Corsair RAM Kit i had a Kingston HyperX Predator DDR4-2800MHz CL16. I know  that most of all games are running without crashing or freezing with this Kit.

      But maybe because it was last year, or maybe spring, it could be running becuase of older and better drivers? I just do not know it exactly anymore!

       

      PSU should be do the job, without going to the knee!

       

      So what could or should i do or trying to do, which I have not already tried myself??? I would be very grateful for any help

       

       

      Here is my system: sysProfile: ID: 74686 - BolzenwerfeR

       

      CPU: Ryzen 7 2700X@4,2GHz@1.35V

      MoBo: ASUS Crosshair VI Extreme X370 (flashed to latest 6302 UEFI/BIOS Version)

      RAM: Corsair Vengeance PRO RGB DDR4-3200MHz CL16-18-18-36 (2x8GB) 16GB (CMW16GX4M2C3200C16)

      GPU's: 2x AMD Radeon RX Vega 64 Black Air (one of them watercooled by Aquacomputer)

      SSD's: Samsung 850 Pro 512GB, 840 Pro 256GB, 840 Basic 250GB, 840 EVO 500GB

      HDD's: Seagate Barracuda 2TB and 4TB

      PSU: Corsair AX1200i

      OS. Microsoft Windows 10 Enterprise Edition x64 Version 1809 (Build 17763.194)