0 Replies Latest reply on Jul 11, 2018 9:35 AM by slsp92

    Problem with switchable graphics(fps problem)

    slsp92

      Hello guys, im trying to run a very simple game which should run smoothly. The game is urban terror, a fps game with low requeriments.

      This is kinda a new laptop,bought it whitout hardrive and added it mine from the old laptop.

      Cleaned the hardrive and installed a new iso Windows.

      Drivers are up to date, tried the vga recommended from acer website and the one recommended on amd's.

      Also did all those options of high performance on cataclyst and amd settings. It shows the game as checked on high performance.

      I have tried diferente configs with low resolutions and other low cfg tweaks.

      It should get me the max 125 fps wih ease , and all it gives me are super unstable 30\40\50\60 fps.

      What i feel is happening is all the work is being done by the integrated card(R4) and not by the adapted one (R5 m335). The info on the performance tab is confusing to me but it seems the r5 is not being used at all.

      Can´t seem to disable the integrated card as seems the r5 can t be used whithout the r4.

       

      Don´t know what to try next. Im a bit lost.
      Any ideas guys? Thanks in advance.

       

       

       

      Specs and screenshots below:

       

      Hardware:

      Acer aspire E5-722G-6403

      Amd quad core processor a5-7310 up to 2.4ghz

      Adapted : Amd Radeon R5 M335 2gb

      Integrated one : AMD Radeon R4

      4gb ram

       

      Software :

      Win 10

      updated drivers

      Version 24.20.11016.4 on both amd graphic cards

       

       

       

      amd1.PNGamd2.PNGamd3.PNGamd4.PNGamd5.PNG

      QUake3-urt.exe is the game

       

       

      This is what appears on the performance tab :

      Low config:

      perfom2.PNGperform2.5.PNG

       

      High config:

      perform 3.PNGperform 3.5.PNG