0 Replies Latest reply on May 8, 2018 2:19 PM by spyd4r

    RX580 8GB + Asus VG278HR + Windows 10 - No signal after display goes to sleep

    spyd4r

      Monitor: Asus VG278HR

      Graphics Card: ASUS ROG Strix Radeon RX580 O8G

      Operating System: Windows 10 Pro 1803

       

      Anytime Windows puts the display to sleep, I just get static on the monitor, which means no siginal on this monitor. I am running latest build of Windows 10 and latest AMD Drivers for the RX580. Monitor is running at 120hz over DVI. Only way to get signal back is to turn the monitor off or switch input from DVI to another source and then back to DVI. I did see this rarely on my old Acer 22" LCD monitors I've had for like 10 years, but very rarely. I just got this Asus monitor from a friend, and trying to determine if it's a monitor issue or a Windows/AMD issue and the monitor is not at fault. As with this monitor it happens every time the monitor goes to sleep. I can RDP in and everything is fine, I see no errors in Event Viewer.

       

      Steps I have tried to fix the issue.

      • Set to 60Hz (No change)
      • Uninstall drivers with DDU and reinstall (No Change)
      • Switch to HDMI cable (This seems to solve the issue, but then I'm limited to 60 Hz)

       

      Still need to try

      • Different DVI cable
      • Try a different monitor

       

      Before I keep chasing this issue, does anyone have any other suggestions?

       

      Thanks

       

      Message was edited by: Derek Purdy