0 Replies Latest reply on Apr 30, 2018 8:44 PM by al_amd

    compatible motherboards for the 2400g

    al_amd

      Hi,

       

      I recently upgraded to the 2400g processor.  When I did, I realized that not all motherboards may be compatible do to bios issues.  I acquired a gigabyte ab350m-ds3h based upon a recommendation.  I did not indicated that I was going to use a linux os (fedora 27).  The system works but I am getting some bios errors during booting.  Gigabyte will not address them.  I would like to have a motherboard that would be compatible with the 2400g and have linux support.  Any suggestions?

       

      Aside from this bios issue, the system appears to be working well accept for one graphical aspect.  There is an utility called "import" from the imagemagick package.  It allows a portion of the x-11 screen to be captured to a file.  Using this utility, the resulting image shows were the selection window pauses during selection.  I have not seen this on any any other system I have used (processor, motherboard or distros).  I have attached an image illustrating this.  Any thoughts?

       

      Thanks.

       

      Al

       

      Bios errors

      [0.000000] ACPI Error: [SMIC] Namespace lookup failure, AE_ALREADY_EXISTS (20170831/dswload-378)
      [0.000000] ACPI Exception: AE_ALREADY_EXISTS, During name lookup/catalog (20170831/psobject-252)
      [0.000000] ACPI Exception: AE_ALREADY_EXISTS, (SSDT:  AMD PT) while loading table (20170831/tbxfload-228)
      [0.000000] ACPI Error: 1 table load failures, 7 successful (20170831/tbxfload-246)

       

       

      Other booting concerns

      [0.037360] ACPI Error: [PTOS] Namespace lookup failure, AE_NOT_FOUND (20170831/psargs-364)
      [0.037368] ACPI Error: Method parse/execution failed \, AE_NOT_FOUND (20170831/psparse-550)
      [0.384860] AMD-Vi: Unable to write to IOMMU perm counter.

       

      [4.027702] [drm:construct [amdgpu]] *ERROR* construct: Invalid Connector ObjectID from Adapter Service for connector index:2!
      [4.027745] [drm:construct [amdgpu]] *ERROR* construct: Invalid Connector ObjectID from Adapter Service for connector index:3!
      [4.076494] [drm:generic_reg_wait [amdpgu]] *ERROR* REG_WAIT timeout 1us * 100 tries - tgn10_lock line: 566
      [4.769215] sd 10:0:0:0: [sdb] No Caching mode page found
      [4.769239] sd 10:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through