52 Replies Latest reply on May 16, 2018 8:35 AM by ajlueke

    Vega 64 Coupled With Ryzen 1700 - Abnormal Performance

    guseppiguliano

      Hi!
      So it's been like 3 months since I've purchased my new gaming rig and to be fairly honest, there hasn't passed a single day, I could have told my self... "my system is 100% fine..., hell, not even 50%"...

      My specs are as follows:
      Ryzen 1700 | 3.8GHz @ 1.35V | Stock Cooler | Driver: 18.3.4

      MSI X370 SLI PLUS | Latest BIOS | Latest Chipset Drivers

      Sapphire Radeon RX Vega 64 (Limited Edition)

      Corsair Vengeance LED (3000 MHz - 2 x 8GB) | 3000 MHz @ 1.35V

      Crucial MX300 SSD (Boot Drive)
      Seagate 4TB (Game Drive)

      Antec HCP Platinum 1000W

      LG 29UM60 UltraWide FreeSync monitor | DP -> 2560 x 1080 @ 75Hz

      NOTE: A purely fresh Windows 10 Genuine Install with all the latest updates and only the core drivers (Chipset, Radeon). Also tried a simple 1080p monitor.. same results...

       

      My problems are as follows:

      1. GTA V and a few other titles wouldn't run above 40 FPS, yeah!!! 40.... on ULTRA at the above mentioned resolution.
      2. When I activate the ReLive Overlay (Ctrl + Shift + O), it first crashes the Radeon Settings, then I have to relaunch it and then the Overlay works (intermittently)

      I went further before reporting here, and replaced my motherboard (temporarily) with an ASUS B350 Prime Plus to make sure it wasn't motherboard related and yes it showed the same behaviour on either boards. I'm so frustrated for the last 3 months or so by these crashes and 40 FPS, that I'm on the brink of selling off my PC. I'd be highly obliged if anyone would be kind enough to help me in solving my issue...

       

      Please find attached all the screenshots that I think may be of use...

       

      Thanks,

      Abdullah