5 Replies Latest reply on Apr 12, 2018 3:40 PM by iandrasil

    RX 580 Graphical flickering and stretched textures exclusive to 1 application, possible driver problem?

    iandrasil

      Describe your system:

       

      AMD Graphics Card:

           MSI RX580 8192mb 1366mhz

      • Desktop system
        • Windows 10 64bit
      • Radeon Adrenalin 18.3.4
      • 2 displays connected 1 HDMI 1 (iiyama prolite plb2403ws) and 1 via DVI-D (samsung syncmaster 245b)
      • Motherboard + Bios Revision
        • B350 TOMAHAWK ARCTIC (MS-7A34) (AM4) bios version:Version 7A34vH7

       

       

      • CPU: ryzen 5 1600x
      • TN6V6T00 Corsair TX650M PSU at 650watt
        RAM:16 GB (2 x 8.192 MB) balistix sport BLS2C8G4D240FSB DDR4 memory

       

       

       

      Describe your issue:

      I am experiencing issues using my new MSI RX580, I recently got back into Vanilla World of warcraft aka 1.12.1(5875) (release) client considering blizzard announced that they are remaking it officially, however using the client currently I am experiencing some stretched texture/polygon issues that don't occur on my other GPU (a MSI970)

       

      Provided here are links to screenshots documenting the graphical issue:

      stretch 1.PNG - Google Drive

      stretch2.PNG - Google Drive

      artifactevidence.png - Google Drive

       

      now the reason I am suspecting that this might be a driver issue but correct me if I'm wrong here but the drivers made for AMD products back in those days were called ATI cards and I'm not sure if modern day GPUs/Drivers are even backwards compatible that far, so far I've only been able to solve the problem by switching out hardware but RMAing the GPU itself has so far only resulted in 30$ in shipping costs once to the retailer and once to MSI repaircentre in poland where neither one could determine a problem and send it back after a few hours of testing.

       

      So far WoW 1.12 is the only application that is giving me serious graphical artifacts and weirdly enough it only seems to happen in certain areas (ironforge and Ahn'qiraj 20 man dungeon), this also leads me to further suspect it might be a driver issue.

       

      Now I know that WoW1.12 is a bit of a niche at the moment but considering that blizzard is now officially working on their own version would it still be possible to receive support on this problem?