0 Replies Latest reply on Jan 8, 2018 4:43 PM by billy72

    Radeon Pro WX & FirePro W both for VMs?

    billy72

      Hi everyone

       

      Hardware & Software system:


      - CPU: AMD Ryzen 5 1600 (not OCed)  0x8001129

      - MOTHERBOARD: ASUS Prime X370-Pro BIOS 3402 AGESA 1.0.7.1; CSM disabled, RGB disabled, SVM enabled, all other defaults settings.

      - RAM: 64gb HX424C15FB/16 x 4 purchased separately, 2 sticks with Hynix chips and 2 with Micron chips.

      - GPUs: Radeon Pro WX 7100 installed in PCIe 3.0 x16 slot-1 powered directly through 6 pin PSU cable + FirePro W4300 not installed yet.

      - STORAGE: 1 x M.2 NVMe SSD PCIe x4 + 3 x SATA SSD

      - PSU: Corsair RM750X.

      - DISPLAYS: Dell U2413f + EIZO CS240 + LG UltraWide 29UM58-P.

      - OSs: Fedora 27 + Window 10 Home build 1709 both installed on separate drives; Radeon Pro Software 17.Q4.1 + AMD Chipset Drivers 17.40 installed and ‘Fast Boot’ disabled on Windows.


       

       

      Target:


        Install the FirePro W4300 card in the PCIe 3.0 x16 slot-2 to dedicated GPU pass-through in VMs Windows/Linux environment, being aware when 2 GPUs are installed the PCIe 3.0 x16 slots 1/2 will be run at x8/x8 mode.

       

       

       

      Questions:



      If I install the FirePro W4300 runing at x8 mode,


       

      - will be powered with <50W needed without any electrical issues for my system?

       

      - could be conflicts with the Radeon Pro WX 7100 and the 17.Q4.1 Software?

       

      - any suggestion about settings in BIOS, Windows and 17.Q4.1 Software for successful setup?



       

      Thanks in advance for your support