0 Replies Latest reply on Sep 25, 2017 1:36 PM by paperboy-1

    Ryzen, RAID1 & Hyper-V  - permanent crash on Server 2016

    paperboy-1

      Dear,

      sorry for my bad english... :-(

      my situation:

      Ryzen 5 on Prime X370A Asus mainbord, 32GB RAM

      2x 256GB SSD in Raid1

      2x 1TB SSD in Raid1

      Arrays created in BIOS-mode

      Software:

      - Server2016 with correct patch Level

      - RAID Driver ...58 (latest, before ...26 in use - also with problems)

      - chipset driver set 17.30

      - hyper-V roll with 3x VMs 3x 64bit (win7/Server2008) 1x 32bit

      I have serveral problems:

      - RaidXpert2 is installed, toolstips say "2 critical" aber GUI don't open (404 not found)

      - the System crashed a few minutes behind start of Hy-V VMs no BSOD seen,

        Monitor black, synch go off, no restart :-(

      without VMs it works fine over 24h...

      I tested with other Ryzen5 CPU and other B350 Board - theim Problems

       

      any suggestion?

       

      greetings paperboy

      in DEUTSCH:

      Konfig siehe oben, egal ob aktuelles Bios (10 Tage alt) oder alt, egal ob RAID treiber

      ...58 oder der alte 26er - das System stürzt ein paar Minuten nach dem Start der

      Hyper-V VMs ab. Außerdem konnte ich RAIDXpert2 installieren, aber der Webserver

      funktioniert nicht. Meine RAIDs sind jetzt critical, da ich in der GUI kein Rebuild an-

      stoßen kann. Nur die Minianzeige im Systray zeigt Statusinfo zum RAID.

      Gleiches Board mit Ryzen7 und NVME Disk + 1SATA SSD(AHCI, kein RAID!!)

      funktioniert mit 5 hy-V VMs problemlos.

      Ich weiß mir keinen Rat mehr... :-((

      VG Arne