1 Reply Latest reply on Sep 7, 2017 4:32 AM by ariffakhri

    PC won't turn on with RX 580 installed?

    ariffakhri

      Here's my PC specification:

       

      PSU: Corsair RM850x

      MB: MSI Z170A Gaming M3

      CPU: i5-6600k

      RAM: 2x8GB DDR4

      GPU#1: MSI 1080 Ti Gaming X

      GPU#2: MSI RX 580 8GB Gaming X

       

      The GPU#2 is connected via riser, separated from GPU#1 to keep temps low.

       

      MB BIOS are up-to-date.

       

      Heres what happened:

       

      The GPU#1 were not overclocked, underclocked, or BIOS modded in any way.

       

      The GPU#2 were not overclocked or underclocked. However, it was BIOS modded (the timings, hynix memory, yadda yadda). I also used the AMD "Blockhcain Compute" driver:

      https://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Radeon-Software-Crimson-ReLive-Edition-Beta-for-Blockchain-Compute-Release-Notes.aspx

       

      I mined using Nicehash, with GPU#1 running Equihash or Lyra2REv2 and GPU#2 running DaggerDecred or DaggerSia most of the time.

       

      Everything was fine. Both temps were about 70 C, fans were about 30%. Mined 24/7 for about 3 weeks.

       

      However, then suddenly my PC died and won't turn on.

       

      Interestingly enough, when I removed both of the GPU, the PC boots up into windows normally. Looks like this: http://imgur.com/a/h2Lrs

       

      Plugged in GPU#1, works fine.

       

      However, when I try to plug in GPU#2, either into the upper slot of the motherboard, lower slot of the motherboard, or even using the riser, it turned on for like a split second: http://imgur.com/a/Z57JY

       

      And that's it. It won't turn on. I can't even get into BIOS/UEFI. The RAM is blinking like when it's on standby mode. Everything else does not turn on.

       

      Could you help me? What should I do?