2 Replies Latest reply on Oct 25, 2016 2:17 AM by amdmatt

    Flickering colors after driver installation - RX480

    aldec

      Hey guys,

      I bought a new pc with an ATI RX 480 8GB, build it together, installed newest drivers and played some Battlefield 1. Everything was smooth and fine.

       

      The next day I started the system, I got randomly flickering colors during the log-in screen which made it impossible to see anything on the screen. When I blindly typed in the password and got to the desktop the flickering stopped and I could play some more Battlefield 1.

      Today the flickering happened on the desktop too and now I even got 2-3 bluescreens which say "VIDEO_TDR_FAILURE cause of problems atikmpag.sys". Between the flickering colors I can see the screen normally for around 1-2 seconds. I followed the troubleshooting (DISM, SFC, driver cleanup and installing new drivers) but the problem still occurs. I tried different driver versions (16.10.2, 16.9.1, 16.8.2) but nothing seems to help. Right now I can use the system only during windows safe mode. Does anyone have a solution for this problem?

       

      Regards,

      aldec

       

      //edit: I tried my old Radeon HD 7870 and everything is working fine with it. Is it a hardware issue with my new RX 480? Because it worked the first 1 1/2 days perfectly and the problems only appear after installing the drivers.

       

      System:

      -Sapphire RX 480 Nitro+ 8GB

      -Desktop system

      -Windows 10 Enterprise 64bit

      -Currently Crimson Edition 16.10.2 installed

      -Display is BenQ GL2450 (1920x1080) HDMI to DVI adapter

      -Motherboard Gigabyte GA-Z170-HD3P

      -CPU is Intel i5 6500

      -PSU is be quiet! Pure Power 9 CM 500W

      -RAM 8GB