1 Reply Latest reply on Sep 19, 2016 5:16 AM by amdmatt

    Blank screen after windows logo

    vesta

      Hello and thanks ahead of time for an answer,

       

      I have been recently been having issues with my GPU (MSI R9 270X Gaming)

       

      When I boot up my computer, the MB screen shows up like normal then transitions to the Windows loading screen (Windows 10) then the screen goes blank, the keyboard becomes unresponsive and the mouse doesn't function at all then I have to restart my PC.

      After the lock screen, the GPU is still spinning and is still on (Still powered on)

       

       

      I've tested the temperatures and they never get above 42°C (Never above 47°C when I was gaming with it) and stays extremely quiet, even with this issue.

      Basically, it fails to load the lock screen or anything at all after the Windows logo.

       

      I've been getting issues since the 16.8 Crimson update and have had no issues with previous updates like the 16.7 or the first Crimson update. The temporary solution that I have found is to use my older GPU, an AMD HD7750 1 Gb GDDR5, which runs fine on the 16.8 Crimson update.

       

      For the moment, I'm running my AMD HD 7750 in the place of my MSI R9 270X

       

      Thanks again for any help

       

      PC Specs:

      OS: Windows 10 64 bit Family Edition

      MB: MSI Z77 MPower

      CPU: Intel i5 3570K 3.4 GHz (Not OC)

      GPU: MSI R9 270X Gaming 4 Gb GDDR5 (Not OC)

      RAM: 12 Gb DDR3 @ 1333 MHz

      PSU: 750W Corshair Gold (Modular)

      HDD: Western Digital Blue 1 Tb SATA