AnsweredAssumed Answered

Debian Jessie (8.5) and OpenCL not working (Segfault)

Question asked by rafael012 on Aug 3, 2016
Latest reply on Aug 10, 2016 by dipak

Using Debian jessie (8.5) 64 bits, I can't make opencl work. I've installed amd app sdk, and proprietary drivers, and it didn't worked.

 

  • App sdk: AMD-APP-SDK-v3.0.130.136-GA-linux64.sh (e5c86fe24ebe9983bdac7eae9dcafca3)
  • Driver: amd-driver-installer-15.302-x86.x86_64.run (fc14aa673b68b6bfde4abe688f412242)
  • Card: ATI 5770

 

The card works fine on operating system, display is working on 2560x1080 (Btw, even the documentation saying that it won't support it on HDMI port, it is working here, if someone can change the documentation too would help someone else).

 

Dmesg output:

 

[Wed Aug  3 10:12:55 2016] fglrx: module license 'Proprietary. (C) 2002 - ATI Technologies, Starnberg, GERMANY' taints kernel.

[Wed Aug  3 10:12:55 2016] <6>[fglrx] Maximum main memory to use for locked dma buffers: 3801 MBytes.

[Wed Aug  3 10:12:55 2016] <6>[fglrx]   vendor: 1002 device: 68b8 revision: 0 count: 1

[Wed Aug  3 10:12:55 2016] <6>[fglrx] ioport: bar 4, base 0xd000, size: 0x100

[Wed Aug  3 10:12:55 2016] <6>[fglrx] Kernel PAT support is enabled

[Wed Aug  3 10:12:55 2016] <6>[fglrx] module loaded - fglrx 15.30.3 [Dec 17 2015] with 1 minors

[Wed Aug  3 10:13:08 2016] fglrx_pci 0000:01:00.0: irq 45 for MSI/MSI-X

[Wed Aug  3 10:13:08 2016] <6>[fglrx] Firegl kernel thread PID: 787

[Wed Aug  3 10:13:08 2016] <6>[fglrx] Firegl kernel thread PID: 788

[Wed Aug  3 10:13:08 2016] <6>[fglrx] IRQ 45 Enabled

[Wed Aug  3 10:13:08 2016] <6>[fglrx] Reserved FB block: Shared offset:0, size:1000000

[Wed Aug  3 10:13:08 2016] <6>[fglrx] Reserved FB block: Unshared offset:f7dc000, size:4000

[Wed Aug  3 10:13:08 2016] <6>[fglrx] Reserved FB block: Unshared offset:f7e0000, size:520000

[Wed Aug  3 10:13:08 2016] <6>[fglrx] Reserved FB block: Unshared offset:3fff3000, size:d000

 

But when I run clinfo I got this error message:

 

[Wed Aug  3 11:11:18 2016] clinfo[9328]: segfault at 0 ip 00007fed4bb0ee5c sp 00007ffeef62f1d0 error 4 in libamdocl12cl64.so[7fed4a3bb000+206f000]

 

Adapters listed:

 

#aticonfig --lsa

* 0. 01:00.0 AMD Radeon HD 5700 Series

 

* - Default adapter

 

Can someone help me to setup this card to work with opencl ? There are any routines that I can run to clean up the system to try a fresh install ?

Outcomes