4 Replies Latest reply on Jul 13, 2016 10:56 AM by 7os

    HELP ryse son of rome has stopped working

    7os

      so i had my new RX480 and since then ryse son of rome doesn't work i had GTX950 before it and it worked fine on ultra but now i try to open ryse son of rome and doesn't start. It simply tells me that the program has stopped after launching it immediately and i tried to run it as an administrator and to delete all steam files and reinstall and nothing worked so what should i do? and i uninstalled all nvidia drivers and installed the latest version of the driver

        • Re: HELP ryse son of rome has stopped working
          amdpete

          I've played that game on my RX 480 cards with no problem and I tried it just now and it was OK.  You could try turning off the Steam ingame overlay see if that helps.  Also check the event viewer see if that says anything useful.

            • Re: HELP ryse son of rome has stopped working
              7os

              i tried to turn of the steam ingame overlay but still doesn't work and if you mean the event viewer as the "game" text document in the game folder so this is what it says:

              BackupNameAttachment=" Build(153) 13 Jul 16 (08 44 26)"  -- used by backup system

              Log Started at 07/13/16 08:44:26

              Running 64 bit version

              Executable: E:\SteamLibrary\steamapps\common\Ryse Son of Rome\Bin64\Ryse.exe

              FileVersion: 1.0.0.153

              ProductVersion: 1.0.0.153

              Using Microsoft (tm) C++ Standard Library implementation

              Added MOD directory <engine> to CryPak

              Executable Command Line: "E:\SteamLibrary\steamapps\common\Ryse Son of Rome\Bin64\Ryse.exe"

              [Warning] Unknown command: sys_dll_game

              [Warning] Unknown command: sys_user_folder

              [Warning] Unknown command: sys_localization_folder

              [Warning] Unknown command: log_IncludeTime

              [Warning] Unknown command: log_verbosity

              Windows 7 64 bit (build 6.1.7600)

              System language: English

              Windows Directory: "C:\Windows"

              Prerequisites...

              * Installation of KB940105 hotfix required: no! (either not needed or already installed)

              Local time is 08:44:27 07/13/16, system running for 234 minutes

              16350MB physical memory installed, 13428MB available, 8388607MB virtual memory installed, 17 percent of memory in use

              PageFile usage: 213MB, Working Set: 216MB, Peak PageFile usage: 214MB,

              Current display mode is 1360x768x32, (Unknown graphics card)

              IBM enhanced (101/102-key) keyboard and 5+ button mouse installed

              --------------------------------------------------------------------------------

              [Warning] Unknown command: sys_dll_game

              [Warning] Unknown command: sys_user_folder

              [Warning] Unknown command: sys_localization_folder

              [Warning] Unknown command: log_IncludeTime

              [Warning] Unknown command: log_verbosity

              Stream Engine Initialization

              GameName: Ryse (TM)

              BuildTime: Oct 20 2014 17:02:25

              Font initialization

              Physics initialization

              Sound initialization

              <Sound> Initializing AudioDevice now!

              <Sound> Initialize FMOD with dynamic memory callbacks

              <Sound> Starting to initialize Windows Audio Session API output!

              <Sound> Playback drivers found: 4

              <Sound> Available playback drivers:

                1. 1 - MS82VG (AMD High Definition Audio Device)

                2. Speakers (High Definition Audio Device)

                3. Digital Audio (S/PDIF) (High Definition Audio Device)

                4. Digital Audio (S/PDIF) (High Definition Audio Device)

              <Sound> FmodEx-AudioDevice: Now running on driver: 1 - MS82VG (AMD High Definition Audio Device)

              <Sound> Record drivers found: 1

              <Sound> Available record drivers:

                1. Microphone (High Definition Audio Device)

              <Sound> Record config is set to autodetect using record driver 0

              <Sound> Initializing FMOD-EX now!

              <Sound> Initialized FMOD-EX

              <Sound> Using FMOD version: 00044423 and internal 00044423!

              <Sound> Initializing SoundSystem now!

              Renderer initialization

              Logging video adapters:

              - Radeon (TM) RX 480 Graphics (vendor = 0x1002, device = 0x67df)

                - Adapter index: 0

                - Dedicated video memory: 8137 MB

                - Feature level: DX11 (SM 5.0)

                - Displays connected: yes

                - Suitable rendering device: yes

              Active GPUs: 1

               

               

               

               

              and i don't know what to do i tried to validate the game through steam again and doesn't work so if i installed windows 10 will it fix the problem because i started thinking that the problem could be from the OS