1 Reply Latest reply on Jul 5, 2016 11:18 AM by amdmatt

    Installer failing at 14%

    shadowvail

      Hello,

       

      So this is a bizarre story, but here goes. I have a AMD/ATI Radeon 6850 (PCI\VEN_1002&DEV_6738&SUBSYS_00D01002&REV_00). I decided to hook up a different monitor than I had been previously using to this video card. I was previously using a DVI cable to connect directly to the old monitor. I took that out and plugged in an hdmi cable to the new monitor instead. I instantly was rewarded with some garbled graphics that looked like my color went from 256 down to 32 for some unknown reason. I reacted by doing the following....

       

      I uninstalled my current version of AMD drivers,manually at first, but then used their uninstall utility later to make sure it was all wiped away. I used CC Cleaner as well. I rebooted, and Windows automatically installed the dreaded default VGA graphics driver. I went into the settings and disabled windows from automatically installing this again, and then I uninstalled it and restarted my machine. Strangely, I still was being shown a screen that looked like I had a graphics driver installed, but going into the device manager showed that it had the yellow "!" and that no graphics driver was installed at all. I then proceeded to do the following...

       

      I went to the AMD website and downloaded what they are considering to be "legacy" drivers now. I went to install them and it failed at 16%. "AMD installer has stopped working". I tried again... The same outcome occurred. I uninstalled everything again using the AMD utility. I used CC Cleaner, I even went into regedit and removed all traces of ATI or AMD folders. I tried to install again. Same problem. This time, I went to the forums. It was suggested to turn off my antivirus. So I did that. Same problem. 16% and crash. I even tried completely disconnecting from the internet and trying to install. NOTHING WORKS. It will not install under any circumstance.

       

      What am I doing wrong here? My graphics card is cleary being recognized via the device manager and the device hardware id of (PCI\VEN_1002&DEV_6738&SUBSYS_00D01002&REV_00), but it refuses to install the drivers.

       

      Can anyone help me out here? Thanks in advance!

       

      My dxdiag results for my system and my display are below.

       

      ------------------

      System Information

      ------------------

      Time of this report:

             Machine name:

         Operating System: Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_ldr.160408-2045)

                 Language: English (Regional Setting: English)

      System Manufacturer: System manufacturer

             System Model: System Product Name

                     BIOS: BIOS Date: 12/24/10 18:56:51 Ver: 08.00.15

                Processor: Intel(R) Core(TM) i7 CPU         950  @ 3.07GHz (8 CPUs), ~3.1GHz

                   Memory: 8192MB RAM

      Available OS Memory: 8184MB RAM

                Page File: 1686MB used, 14677MB available

              Windows Dir:

          DirectX Version: DirectX 11

      DX Setup Parameters: Not found

         User DPI Setting: 120 DPI (125 percent)

      System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)

          DWM DPI Scaling: Disabled

           DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

       

      ------------

      DxDiag Notes

      ------------

            Display Tab 1: No problems found.

              Sound Tab 1: No problems found.

              Sound Tab 2: No problems found.

              Sound Tab 3: No problems found.

              Sound Tab 4: No problems found.

              Sound Tab 5: No problems found.

                Input Tab: No problems found.

       

      --------------------

      DirectX Debug Levels

      --------------------

      Direct3D:    0/4 (retail)

      DirectDraw:  0/4 (retail)

      DirectInput: 0/5 (retail)

      DirectMusic: 0/5 (retail)

      DirectPlay:  0/9 (retail)

      DirectSound: 0/5 (retail)

      DirectShow:  0/6 (retail)

       

      ---------------

      Display Devices

      ---------------

                Card name:

             Manufacturer:

                Chip type:

                 DAC type:

               Device Key: Enum\

           Display Memory: n/a

         Dedicated Memory: n/a

            Shared Memory: n/a

             Current Mode: 1600 x 1200 (32 bit) (1Hz)

              Driver Name:

      Driver File Version:  ()

           Driver Version:

              DDI Version: unknown

             Driver Model: unknown

        Driver Attributes: Final Retail

         Driver Date/Size: , 0 bytes

              WHQL Logo'd: n/a

          WHQL Date Stamp: n/a

        Device Identifier: {D7B70EE0-4340-11CF-B123-B03DAEC2CB35}

                Vendor ID: 0x0000

                Device ID: 0x0000

                SubSys ID: 0x00000000

              Revision ID: 0x0000

      Driver Strong Name: Unknown

           Rank Of Driver: Unknown

              Video Accel:

            Deinterlace Caps: n/a

             D3D9 Overlay: n/a

                  DXVA-HD: n/a

             DDraw Status: Not Available

               D3D Status: Not Available

               AGP Status: Not Available