AnsweredAssumed Answered

GPU passthrough with vmware

Question asked by zerko on Dec 4, 2012
Latest reply on Dec 5, 2012 by zerko

I'm stuck since 2 days trying to have my Graphic card working in a Vmware host.

 

Specifications:

 

- Vvmware ESXi 5.0.0 running on Windows

- Ubuntu 10.04 running on host

- Graphic card: AMD Radeon 6900 Series

 

Useful output :

 

   #lspci -v

    03:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Cayman PRO [AMD Radeon 6900 Series]

    Subsystem: PC Partner Limited Device 186b

    Flags: bus master, fast devsel, latency 64, IRQ 18

    Memory at c0000000 (64-bit, prefetchable) [size=256M]

    Memory at b2420000 (64-bit, non-prefetchable) [size=128K]

    I/O ports at 4400 [size=256]

    Capabilities: [50] Power Management version 3

    Capabilities: [58] Express Endpoint, MSI 00

    Capabilities: [a0] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+ Queue=0/0 Enable-

    Capabilities: [100] Vendor Specific Information <?>

    Capabilities: [150] Advanced Error Reporting <?>

    Kernel driver in use: fglrx_pci

    Kernel modules: fglrx

 

I'm starting my ubuntu in text mode.

I try to have OpenCL running in my VM. I tried a lot of various tutorials with ati-stream and so on and nothing works.

Then I followed [This][1]

 

After I did it I got this message at startup:

 

       dmesg|grep radeon

        [    0.000000] Command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.2.6 root=UUID=1b5bd568-6b7f-41c0-be1c-d69ae4f7e438 ro text splash video=radeon:modeset=1

 

    [    0.000000] Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.2.6 root=UUID=1b5bd568-6b7f-41c0-be1c-d69ae4f7e438 ro text splash video=radeon:modeset=1

    [    2.670567] [drm] radeon kernel modesetting enabled.

    [    2.671623] radeon 0000:03:00.0: enabling device (0000 -> 0003)

    [    2.672877] radeon 0000:03:00.0: PCI INT A -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 18

    [    2.679567] radeon 0000:03:00.0: BAR 6: can't assign [??? 0x00000000 flags 0x0] (bogus alignment)

    [    2.680456] radeon 0000:03:00.0: BAR 6: can't assign [??? 0x00000000 flags 0x0] (bogus alignment)

    [    2.681299] [drm:radeon_get_bios] *ERROR* Unable to locate a BIOS ROM

    [    2.682179] radeon 0000:03:00.0: Fatal error during GPU init

    [    2.683291] [drm] radeon: finishing device.

    [    2.693101] radeon 0000:03:00.0: PCI INT A disabled

    [    2.696322] radeon: probe of 0000:03:00.0 failed with error -22

 

 

So, I know that the passthrough is working since I can see my graphic card in my host but I can't make it work right. I Installed Vmware Guest Tools.

 

Can anyone help me? Ask me if you need more information!

 

  [1]: http://www.backtrack-linux.org/forums/showthread.php?t=40213&page=2

Outcomes