4 Replies Latest reply on Apr 19, 2013 11:21 AM by benualdo

    The GPUPerfClient couldn't connect to the server

    akaristar

      I am profiling my application using the GPUPerfStudio. I start my application locally with the GPUPerfServer, and start the client to connect to the server. The client can find the application and it is active. But when I press OK to select the application, the client will continue trying to connect until time out. I don't know why it can not connect to the server. Did anyone have similar problem? Could someone help me? Thank you.

       

      This is the message in the command window of the server:

       

      Message: 5448 Server    :  60: 127.0.0.1  - /Process.xml
      Message: 5448 Server    :  61: 127.0.0.1  - /Process.xml
      Message: 5448 Server    :  62: 127.0.0.1  - /Process.xml
      Message: 5448 Server    :  63: 127.0.0.1  - /Process.xml
      Message: 5448 Server    :  64: 127.0.0.1  - /Process.xml
      Message: 5448 Server    :  65: 127.0.0.1  - /Process.xml
      Message: 5448 Server    :  66: 127.0.0.1  - /2136/DX11/ShowStack
        • Re: The GPUPerfClient couldn't connect to the server
          akaristar

          And here is the server log:

           

          Logging Started: 2012-Apr-12 10:31:48

           

          10:31:48.680780: Message:     5964 Server        : GPU PerfStudio Server - Version V2.9.1043.0

          ---------------BEGIN------------------

          App : D:\Release\GPUPerfServer-x64.exe

          PID: 5964

          Time: 2012-Apr-12 10:31:48

          10:31:48.685781: Message:     5964 Server        : Using Logfile: D:\Release\pslog.txt

          10:31:48.687781: Message:     5964 Server        : Succesfully enabled DX Peformance Counters in Driver

          10:31:48.927805: Message:     5964 Server        : Available Wrappers:

          10:31:48.928805: Message:     5964 Server        :    DX10Server-x64.dll    V2.9.1043.0    DX10

          10:31:48.930805: Message:     5964 Server        :    DX11Server-x64.dll    V2.9.1043.0    DX11

          10:31:48.931806: Message:     5964 Server        :    DX9Server-x64.dll    V2.9.1043.0    DX9

          10:31:48.932806: Message:     5964 Server        :    DXGIServer-x64.dll    V2.9.1043.0    DXGI

          10:31:48.934806: Message:     5964 Server        :    GLServer-x64.dll    V2.9.1043.0    OpenGL

           

          10:31:48.937806: Message:     5964 Server        : Starting web server on port 80

          10:31:48.940806: Message:     5964 Server        : About to launch: D:\Release\OGSPrimitiveQt.exe

          10:31:48.941807: Message:     5964 Server        : Params:

          10:31:48.942807: Message:     5964 Server        : Working Directory:

          ---------------BEGIN------------------

          App : D:\Release\OGSPrimitiveQt.exe

          PID: 11376

          Time: 2012-Apr-12 10:31:49

          10:31:49.385851: Error:      11376               : InitCommunication - WSAStartup network subsystem not ready for communication

          ---------------BEGIN------------------

          App : D:\Release\OGSPrimitiveQt.exe

          PID: 11376

          Time: 2012-Apr-12 10:31:49

          10:31:49.391852: Error:      11376               : InitCommunication - WSAStartup network subsystem not ready for communication

          ---------------BEGIN------------------

          App : D:\Release\OGSPrimitiveQt.exe

          PID: 11376

          Time: 2012-Apr-12 10:31:49

          ---------------BEGIN------------------

          App : D:\Release\OGSPrimitiveQt.exe

          PID: 11376

          Time: 2012-Apr-12 10:31:49

          ---------------BEGIN------------------

          App : D:\Release\OGSPrimitiveQt.exe

          PID: 11376

          Time: 2012-Apr-12 10:31:49

          10:32:04.708383: Message:     5964 Server        :   0: 127.0.0.1  - /Process.xml

          10:32:05.217434: Message:     5964 Server        :   1: 127.0.0.1  - /Process.xml

          10:32:05.732485: Message:     5964 Server        :   2: 127.0.0.1  - /Process.xml

          10:32:06.232535: Message:     5964 Server        :   3: 127.0.0.1  - /Process.xml

          10:32:06.313544: Message:     5964 Server        :   4: 127.0.0.1  - /11376/DX11/ShowStack

            • Re: The GPUPerfClient couldn't connect to the server
              gselley

              Hi,

               

              Can you open the settings dialog in the client and set the values to be those in the attached image then start your app with the server and try to connect. Let me know if this fixes the issue.

              Settings.png

                • Re: The GPUPerfClient couldn't connect to the server
                  trodrigues

                  Hi,

                  I'm having the same problem as akaristar. I've tried using the settings you suggested, but I still get the timeout.

                   

                  There are some winsock errors in the server logs:

                  13:57:20.661607: Error:   4176           : InitCommunication - WSAStartup network subsystem not ready for communication
                  13:57:20.662607: Error:   4176 MicroDLL  : Call to UpdateHooks() in DX11Server-x64.dll failed

                  but after a couple a seconds it appears to be able to init the sockets correctly.

                   

                  Any other suggestions?

                   

                  Thanks.

              • Re: The GPUPerfClient couldn't connect to the server
                benualdo

                Hi,

                I also cannot connect to my game engine, I have two errors in the log :

                 

                - "InitCommunication - WSAStartup network subsystem not ready for communication"

                and
                - "Call to UpdateHooks() in DX11Server-x64.dll failed"

                 

                any help appreciated too,

                thanks