2 Replies Latest reply on Jul 24, 2011 1:58 PM by fra3ture

    [OpenCL] Windows Vista Set up

    fra3ture

      Before I get shouted at, please note I tried to post this in the OpenCL section but for some reason I am not allowed to start a new topic in there. If a moderator would like to move this post to that section of the forum, then please do so. 

       

      OK, onto my problem

       

      I am trying to learn OpenCL, but I am having some real problems setting up my environment. I have spent the last 2 hours following links and so called guides on how to run my first OpenCL program.

      I have update my graphics card drivers to make sure it supports OpenCL (my card is a msi radeon x1550 and I have a really old computer in case you couldn't tell), I downloaded the AMD APP SDK and followed its instructions on how to build/run the first program. But when I do I get the following error:

      Note it is the simple "hello world" app that comes with it.

      fatal error C1083: Cannot open include file: 'CL/opencl.h'
      fatal error C1083: Cannot open include file: 'SDKFile.hpp'

      I am using Visual Studio Express 2010 and I just ran the program as it came. I haven't touched a line of code or messed with any of the programs hierarchy. Going by the files instructions, it really should have been a case of hit F5 and go. But I keep getting the above errors.

      I even bought the OpenCL PDF to work through but it doesn't cover set up of AMD. They have a nice bit about everything else, just not AMD. 

       

      I can run the precompiled programs that come with the AMD APPS SDK but I can't run the code from inside Visual Studio Express. I have both 2008 and 2010 and both have the same problems.

        • [OpenCL] Windows Vista Set up
          krishraov

          Hi, 

          It seems that there is a problem with your environment variables setup. Check what $ATISTREAMSDK is pointing to. You can do this through MyComputer > Propoerties > Environment settings. (or similar path .. sorry I don't have Vista). 

          If this doesn't work .. try replacing $(ATISTREAMSDK) with the actual path which should be something like C:\ProgramFiles\AMD APP\ 

          That path will contain the lib\x86 folder and the include\ folder. 

          Hope this helps.. 

            • [OpenCL] Windows Vista Set up
              fra3ture

              Hi there

              I have since done that, but now have the following error:

              1>LINK : fatal error LNK1104: cannot open file 'SDKUtil.lib'

               

              I've added in all of the lib file paths to the program, but I am still getting this error. 

               

              I've tried goggling this but I got a googlewhack which didn't really offer me any useful information . Right now, all I want to do is build and run the HelloCL program you get in the SDK. I've not even touched a line of code...