cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Processors

eightballing1
Journeyman III

Warzone + Streaming = Not working

Just built my first PC and When I try to play war zone and stream, my war zone starts lagging hard - dropping frames, can't see my parachute or gun, then rubber banding heavy.

Ryzen 7 5800x

AMD RX6800XT

AIO cooler

16x2 RAM

1TB SSD

ROG Strix B550F

 

Ok - Nothing else running. CPU usage around 50% while playing and streaming, temps all good.

Just did a BIOS flash and it wiped everything off my computer so I had to start from scratch. Downloaded all latest drivers

 

The gameplay once i hit go live - the game starts dropping frames (can't see my parachute or gun in hand) then I start rubberbanding.

 

Internet Download: 813,504 KBps

             Upload: 834,821 kbps

 

Streaming:

 

Streaming Encoder: tried both x264 and AMD

Enforce streaming service encoder setting: not selected

rescale output: not selected

CBR

bitrate: 4500

keyframe: 0

CPU Usage: tried super fast and very fast

Profile High

 

Video settings in stream lab - 1280x720 for base and output

Lanczos

FPS 60

 

Warzone options

render resolution 100

frame rate: gameplay 130 limit

                  menu 60

                  out of focus: 60

0 Likes
2 Replies
rursi
Adept II

Re: Warzone + Streaming = Not working

benman2785
Big Boss

Re: Warzone + Streaming = Not working

hi @eightballing1 

try to use "NotCPUCores" (https://github.com/rcmaehl/NotCPUCores)

set Warzone to run on "physical cores" with normal prio
set StreamLabs or OBS to run on "non-physical cores" with "above normal" prio and all other apps on "broadcaster cores"

if you need x264 options read the last posts in the post of kursi 😉

PC: R7 2700X @4.1GHz + RX 580 4G (1500MHz/2000MHz CL16) + 32G DDR4-3200CL14 + 144hz 1ms FS P + 75hz 1ms FS
Laptop: R5 2500U @30W + RX 560X (1400MHz/1500MHz) + 16G DDR4-2400CL16 + 120Hz 3ms FS
0 Likes