cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Graphics Cards

goji06
Journeyman III

GPU usage %99 to %0

Hello GPU Msi Armor Amd Rx580 8gb OC

         Cpu : Amd 2600X

         Motherboard : Asus B350 Gaming

         Have 2x DDR4 8GB Ram

         750Watt Power Supply

         Have 144 fps monitor

we are play Black Desert Online but my gpu usage have problem.

gpu usage %99 good fps to %0 my fps has drop. again usage %99 again %5

radeon ver last version.

how can i solve this problem

i want it to work at 99% all the time

have image;

0 Likes
3 Replies
mstfbsrn980
Grandmaster

If you look carefully at your own picture, there are no sudden drops in GPU power consumption.

Yani paylaştığınız resme dikkatlice bakarsanız, GPU 100 watt civarı güç tüketiyor. RX 580 ise 150 watt üstünde güç tüketme kapasitesine sahiptir. İşlemcinizin tek çekirdek gücü ekran kartının daha fazla FPS üretmesini sağlayamadığı için ya da oyundaki optimizasyon eksikliği sebebiyle ekran kartı tam kullanılmıyor ver AMD sürücüsü istatistikleri saçmalıyor... Sadece istatistik sorununuz var. FPS düşmesi sorununuz olmuş olsaydı güç tüketimi stabil olmazdı.

0 Likes

yanıtınız için teşekkür ederim, biraz denemeler yaptım şöyle bir sonuçla karşılaştım oyunu ultra ayara aldığım zaman 70fps alıyorum ve ekran kartı %99-%100 arasında çalısıyor düşük ayara aldığım zaman 30fps artıyor ekran kartı bu şekilde dalgalanma yaşıyor, işlemciyi düşük ayarda full performans güç vermeye ayarlayabilir miyiz?

0 Likes

Grafik kalitesini arttırdığınız zaman GPU'nun tamamını oyun kullanıyor ve istatistik sorunu yaşamıyorsunuz. Detay düştüğünüzde ise ekran kartının tamamını kullanmıyor oyun ve istatistik saçmalaması oluyor. Hepsi bu. Düşük ayarlarda çok daha yüksek FPS basmasını istiyorsanız GPU'nun 5Ghz'ye çıkan bir Intel CPU almalısınız. Çünkü mevcut işlemcinizin tek çekirdek performansı ve buna bağlı oyun geliştiricisinin optimizasyonu daha yüksek FPS almanızı önlüyor ve CPU yüksekltme yapmadan bu durum değişmez.

0 Likes