cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Drivers & Software

zachariasdavid
Journeyman III

No signal after windows logo

Hi!

I'm running the following:

GPU: RX 5700 XT  

CPU: Ryzen 7 3700x  
MOB:MPG X570 Gaming Plus
PSU: Seasonic Focus Plus 750W Gold
RAM: G.Skill 16 GB 3200

I just bought a new M.2 SSD, and after installing it I get no Signal after the windows logo.

I have come to the conclusion that it is something with the drivers/gpu, as when I am in safe mode or have uninstalled the drivers compleatly I get a singal (using DDU). Only after installing the drivers do I get no singal. 

I have:

1. Updated bios

2. Cleard CMOS

3. Unistalled drivers (several times, using DDU & AMDCleanUp).

4. Did a compleat fresh install of windows 10

5. Tried 20.5.1 driver 

6. Removed the new SSD

plz help

ps I'm using hdmi as I don't have a displayport monitor.

Tags (2)
0 Likes
25 Replies
deepforest
Adept III

Re: No signal after windows logo

Hi! Do you sove problem with no signal?

A have same issue here but on Windows 7. If system booting cold start i have no signal after Windows logo. System booting normaly.

It happend after upgrade to Ryzen 5 2600, Asrock b450, 16gb, Sapphire rx580(20.12.1 driver) Windows 7 fresh, reinstaled from original iso.

 Monitor Dell S2421HGF hdmi connection

 

0 Likes
benman2785
Big Boss

Re: No signal after windows logo

go into safe-mode and check if you have video there

if yes: run DDU in safe-mode and clean older driver + reboot back to normal Win10 and install 20.12.1

PC: R7 2700X @4.1GHz + RX 580 4G (1500MHz/2000MHz CL16) + 32G DDR4-3200CL14 + 144hz 1ms FS P + 75hz 1ms FS
Laptop: R5 2500U @30W + RX 560X (1400MHz/1500MHz) + 16G DDR4-2400CL16 + 120Hz 3ms FS
0 Likes
deepforest
Adept III

Re: No signal after windows logo

Hello! Thank you for reply.

How ddu can help if i just install fresh OS and driver? But yes, under safe mode signal not drop. The problem appear only at first boot at cold start only at Windows7. Windows10 every time boot normal. I whant to know its hardware or software issue? And how i can fix it? After second boot signal not drop to monitor. When os is booted i have no any issues in gaming or working.

 

Ps sorry for my English

0 Likes
benman2785
Big Boss

Re: No signal after windows logo

hey, what driver did you install in Win7?

because Microsoft had changed the way it spoke to HW in 1909 - so new drivers maybe cause problems in older Windows versions...

PC: R7 2700X @4.1GHz + RX 580 4G (1500MHz/2000MHz CL16) + 32G DDR4-3200CL14 + 144hz 1ms FS P + 75hz 1ms FS
Laptop: R5 2500U @30W + RX 560X (1400MHz/1500MHz) + 16G DDR4-2400CL16 + 120Hz 3ms FS
0 Likes
deepforest
Adept III

Re: No signal after windows logo

Hi. At Windows 7 i use 20.12.1 driver. And what last best driver for Windows7?

0 Likes
benman2785
Big Boss

Re: No signal after windows logo

hey, i think the last 100% working driver for Win7 would be 19.5.1 or 19.4.1

and in the release of 20.12.1 is written Win10 20H2 required - if i remember correctly...

btw - why do you still use Win7? Win10 20H2 is pretty good so far
i am admin for +60 PCs and have less bluescreens with Win10 in 2017-2020 than with Win7 in only 6 month... = i totally recommend Win10

before you are installing the old driver please do one last step:
download latest atikmdag-patcher and install it in safe-mode - because maybe there is a problem with your RX 5700XTs bios...

yet best would be to install a fresh Win10 20H2 

PC: R7 2700X @4.1GHz + RX 580 4G (1500MHz/2000MHz CL16) + 32G DDR4-3200CL14 + 144hz 1ms FS P + 75hz 1ms FS
Laptop: R5 2500U @30W + RX 560X (1400MHz/1500MHz) + 16G DDR4-2400CL16 + 120Hz 3ms FS
0 Likes
deepforest
Adept III

Re: No signal after windows logo

Thanks a lot for help and usefull information! I am not say, sorry, i am using Sapphire rx580 not RX 5700XT i just have similar problen with signal. In dualboot  i am also have last Windows 10 20H2 and i dont have problems with signal at booting, even at coldboot. Issues only with Windows 7.

I try 19.5.1 or 19.4.1 and give feedback here how it works.

I use Windows 7 as second os for old software and and also i have nostalgia feels for it)

PS but Win7x64 is officialy supported by AMD, and last drivers 20.12.1 already here for Win7x64. Why you say that 20.12.1 is for Win10 20H2 only, if i right undrstand you?

PPS Or may be its motherboard problem? Before upgade i have intel platform with that Sapphire rx580 and i dont have any problems with drop signal at booting. Now i have Ryzen 5 2600, Asrock b450 pro4(also try several bios version), 16gb(xmp at 2933)

0 Likes
benman2785
Big Boss

Re: No signal after windows logo

20.12.1 is not for Win7 - its for Win10 20H2 = that is why you have some problems...

btw - maybe your RX 580 is actually a flashed RX 480
because if its so than Win7 Driver will check for legit BIOS and as it is flashed it cant use the GPU after booted into windows.
you could try to fix that with atikmdag-patcher (just google it and download latest) - this would then fix the issue

PC: R7 2700X @4.1GHz + RX 580 4G (1500MHz/2000MHz CL16) + 32G DDR4-3200CL14 + 144hz 1ms FS P + 75hz 1ms FS
Laptop: R5 2500U @30W + RX 560X (1400MHz/1500MHz) + 16G DDR4-2400CL16 + 120Hz 3ms FS
0 Likes
deepforest
Adept III

Re: No signal after windows logo

 >20.12.1 is not for Win7 - its for Win10 20H2 = that is why you have some problems...

Why? Look at here https://i.imgur.com/W1r4ZDG.gif

>atikmdag-patcher

Is it safe for use?

https://www.monitortests.com/forum/Thread-AMD-ATI-Pixel-Clock-Patcher

I must apply patcher for old 19.xx.xx driver or new 20.xx.xx?

0 Likes