cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Drivers & Software

aevermann
Journeyman III

iGPU 2700G + GPU 5700 - 5700XT very (like veryyyyy) slow if not primary monitor

2 Monitor Setup, Ubuntu 20.04  (but problem persists since ubuntu 19.x) 

First monitor is connected ti iGPU, second monitor is connected with dedicated GPU.  

Strange thing is, that both GPUs have physical ID 0.

Wenn I try to start software like a game which requires to run on dedicated it starts on iGPU, switching the GPU to primary (via Ubuntu Control Panel) Chrome and Blender are nearly freezing. 

Q: how can I reassign the physical IDs or fix this behaviour.

 

Thx for the help in advance   

 

lshw -c video
*-display
description: VGA compatible controller
product: Navi 10 [Radeon RX 5600 OEM/5600 XT / 5700/5700 XT]
vendor: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI]
physical id: 0
bus info: pci@0000:03:00.0
version: c1
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm pciexpress msi vga_controller bus_master cap_list rom
configuration: driver=amdgpu latency=0
resources: irq:103 memory:d0000000-dfffffff memory:e0000000-e01fffff ioport:e000(size=256) memory:fcc00000-fcc7ffff memory:fcc80000-fcc9ffff
*-display
description: VGA compatible controller
product: Raven Ridge [Radeon Vega Series / Radeon Vega Mobile Series]
vendor: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI]
physical id: 0
bus info: pci@0000:0a:00.0
version: c6
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm pciexpress msi msix vga_controller bus_master cap_list rom
configuration: driver=amdgpu latency=0
resources: irq:55 memory:b0000000-bfffffff memory:c0000000-c01fffff ioport:d000(size=256) memory:fc900000-fc97ffff memory:c0000-dffff

0 Likes