cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Drivers & Software

felichella
Adept III

Boot alert but everything fine.

Hello!

I bought some days ago a new Gpu from Sapphire Rx 6600 8 Gb and sometimes when start computer and on bios i listen 1 long beep and 3 shorts what means is a gpu failure.

However everything is running normal.

When enter in Windows a notification shows to me that Adrenaline setting reverted to defaults due an unexpected system failure.

There ´s is someone with same issue.?

Cpu - AMD Ryzen 5 5600 

Board - Asus Tuf B450 Gaming plus II

Ram - Kingston Fury Beast 2x8 GB at 3200 Mhz.

 

0 Likes
1 Solution
felichella
Adept III

The solution here is:

 Turn ON monitor first leave AOC logo vanish and then turn ON Pc, Boot runs perfectly without sound warnings. 

Problem solved.

View solution in original post

0 Likes
10 Replies
PythonCoderPro
Challenger

Try running a hardware test on your gpu.

Asus ZenBook UX407IQ, Ryzen 5 4500u with Radeon graphics, Nvidia mx350, 8gb LPDDR4X ram, Samsung 970 Evo Plus 500gb SSD, Win11 home
0 Likes

Hard test how? What you suggest?

0 Likes
felichella
Adept III

OCCT app?

0 Likes
johnnyenglish
Grandmaster

Do you turn your screen first and then the computer or the other way around?

Try it and revert back. 

The Englishman

Yeah is a very good question what are u saying. 

Next times ill try to start computer first and then monitor. Looks a good suggestion.

I believe booting 2 and 3 times and i can say something to you back.

0 Likes

I identified a possible bug, when I start the pc first I will get a White gpu led and error code, rebooting solves it. No impact what so ever. 

Happens on 3 different RDNA 2 cards and 3 boards, 2x ASUS and 1X MSI

Try using a HDMI to see if it helps 

When I use an older Samsung screen, no problems at all. Only happens on my RoG monitor. 

The Englishman
0 Likes
felichella
Adept III

I turned the pc on and off several times first turning on the pc and then the monitor and then the pc and monitor and it gave the same beep.
In these last 3 times I turned on the monitor, first I waited for the AOC logo on the monitor to appear and only after it disappeared did I turn on the PC and it did not give any more BIOS warnings.
Strange thing!

0 Likes

Try reinstalling your GPU with DDU.

Asus ZenBook UX407IQ, Ryzen 5 4500u with Radeon graphics, Nvidia mx350, 8gb LPDDR4X ram, Samsung 970 Evo Plus 500gb SSD, Win11 home
0 Likes

Drivers were reinstalled with ddu safe mode some days ago to try to solve the issue.

If i boot as i said on previous topic to english man i never receive bios alerts however is a bit weird.
One question more : all 3 display ports available in this card are the same right? I connected on the first connector leftdsc01797-100899216-orig_001.jpg side and is the same if i connect cable other port right?

0 Likes
felichella
Adept III

The solution here is:

 Turn ON monitor first leave AOC logo vanish and then turn ON Pc, Boot runs perfectly without sound warnings. 

Problem solved.

0 Likes