cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Blender Discussions

bsavery
Staff
Staff

Re: Prorender does not work with recent 2.8 builds

No, nothing has halted. Sorry I think your response might have been lost in this thread.  Can you post in a new thread with something we can reproduce?  What GPU you are using, etc.  And post a scene please.

0 Kudos
cmscss
Journeyman III
Journeyman III

Re: Prorender does not work with recent 2.8 builds

Thanks for the reply,

Specs are:

Mac Pro 6,1 12C, 64GB RAM, D700s
OSX 10.14.6
Blender 2.80 (2.80 2019-07-29
ProRender 2.0.112

And here are posts which contain descriptions and uploaded crash reports. The scene files are detailed in each post.

1. The Wasp Bot Blender test scene...

Should ProRender work with Blender test scenes out of the box? 

2. Default Blender 2.8 cube and a cone...

Moving/scaling objects crashes Blender 

Let me know if you need more info or if there's anything I could test.

Cheers

Ben

0 Kudos

Re: Prorender does not work with recent 2.8 builds

Not sure, if my response, too, has been lost in the depths of this thread.

Anyway, I wish I could send you "something you can reproduce" or even "a scene". In my case (and I'm sharing this problem with a few others, judging by the responses in this thread) the problem is that I cannot even activate ProRender in Blender 2.8. Screenshots for the error have been posted a few times already (see above), here's my traceback again:

Traceback (most recent call last):
File "/opt/Blender-2.80/2.80/scripts/modules/addon_utils.py", line 351, in enable
mod = __import__(module_name)
File "/home/marcus/.config/blender/2.80/scripts/addons/rprblender/__init__.py", line 19, in <module>
from .engine.engine import Engine
File "/home/marcus/.config/blender/2.80/scripts/addons/rprblender/engine/__init__.py", line 83, in <module>
assert pyrpr_init(bindings_import_path, rprsdk_bin_path)
AssertionError

dez1gner
Adept I
Adept I

Re: Prorender does not work with recent 2.8 builds

Guys, everybody who doesn't have ProRender working.
Don't worry!
Apparently, there is a lot of other work for developers.
Try Luxcore. There is only 1 developer there, but he is more active than the whole AMD company.

0 Kudos

Re: Prorender does not work with recent 2.8 builds

Thanks for the suggestion. Yes, unfortunately, I get the same impression.

However, LuxCoreRender is not fully ready for Blender 2.8 yet, at least to my knowledge. There's a beta version, but it's only for Windows (I'm on Linux). Here's the thread with the status updates: https://blenderartists.org/t/luxcorerender-v2-2/1148794/234 

And, by the way, there's also AppleSeed (https://appleseedhq.net), alas, also not ready for Blender 2.8 yet.

0 Kudos
insertcoin_tv
Adept I
Adept I

Re: Prorender does not work with recent 2.8 builds

Same problem here in one of our computer, with an old xeon x5670 and 2xTitan 12gb... can't get RPR work...

0 Kudos
dez1gner
Adept I
Adept I

Re: Prorender does not work with recent 2.8 builds

Available for Linux Blender 2.8 and 2.81
Every day I work in it.

Sometimes it may be necessary to install the EdgeSplit modifier. Sometimes you need to switch the Sun to the Distant mode.
Otherwise it works fine.

You can just download from here:

DropMeFiles – free one-click file sharing service 

0 Kudos
colesdav
Esteemed Contributor III

Re: Prorender does not work with recent 2.8 builds

I have just started to look at Radeon ProRender on Blender 2.80.

Downloaded from here: https://www.amd.com/en/technologies/radeon-prorender-downloads 

 i7-4790K / Asus  Z97 Deluxe PC windows 10 Pro 64 bit with:
2 R9 Fury X
1 R9 Nano.
1 R9 390X

1 R9 280X

pastedImage_1.png

Here is the result of rendering the basic cube using the above settings (all GPUs, Tiled Rendering).

pastedImage_2.png

If I turn off tiled rendering:

pastedImage_3.png

R9 280x Activity spike during render with Tiled off:

pastedImage_5.png

0 Kudos
colesdav
Esteemed Contributor III

Re: Prorender does not work with recent 2.8 builds

Second spike is R9 280x activitiy with Tiled Rendering on.

pastedImage_1.png


Render resuult from the above:

pastedImage_2.png

If I just run Tiled Rendering with R9 FuryX, R9 Nano, R9 390X the Tiled rendering result looks o.k.
If I run any combination of R9 Fury X or R9 Nano or R9 390x + the R9 280x then Tiled Rendering is broken.

If I just run a single:
R9 FuryX
or

R9 Nano

or

R9 390X

or
R9 280X


I see this result with Tiled Rendering switched on:

pastedImage_3.png
pastedImage_4.png

It seems there is a bug in Tiled Rendering if mix GCN1.0 R9 280X with higher GCN version R9 390X or R9 FuryX/Nano.

0 Kudos
colesdav
Esteemed Contributor III

Re: Prorender does not work with recent 2.8 builds

GPU Rendering is not working at  all Tiled/ Non Tiled / any conbination of the above GPU on one of my Blender files that works fine in Cycles.
Blender Render window shows up, no GPU activity, CPU activity normal.

I will try CPU rendering next using the Radeon ProRender plugin.

0 Kudos